+31 6 18 83 01 77 info@stichtingdownsyndroom.nl

PROJELERİLETIŞIM

HAKKIMIZDA

Her şey 1 farklı olacak

Kurulduğu tarihten sonra UDF-Uluslararası Down sendromu Federasyonu’nun Hollanda temsilcisi olarak, Hollanda’daki Down sendromluları temsil ediyordum. Sayın Başkonsolosumuz Aytaç Yılmaz Beyefendinin Down sendromlu kişiler hakkında güzel düşünceleriniz var, faaliyetler düşünüyorsun, hedeflerin var bunu için resmi olarak dernek veya vakıf olarak resmi kuruluşunu gerçekleştir o kişilere daha faydalı olursun dediler ve 21 Ocak 2019 tarihinde resmi olarak Hollanda’da Internationale Stichting Dowsyndroom (Uluslararası Down sendromlular Vakfı) kurulmuş bulunuyor.

Bizden bahsetmek için temsilcisi olduğum Uluslararası Down sendromu Federasyonu’na bakmak gerekiyor. Biz birbirimizi tamamlayan kurumlarız.

14 Ocak 2017 tarihinde kurulan, Uluslararası Down Sendromu Federasyonu (UDF) 22 ülkede ve Türkiye’de 21 şehirde dernek / temsilciliği açmıştır. 22 ülkede temsilcilikle ve Türkiye’de 21 şehirde sınırlı olan güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Amacımız Dünya’daki ve ülkemizdeki DS bireylerin eğitim, mesleki eğitim, istihdam ve toplumsal hayata tam katılımlarını sağlayacak projeler, sportif festivallerle ve kampanyalarla toplumsal birlikte yaşama kültürünü geliştirmeyi, ülkeler arasında sevgi ve barışı pekiştirmeyi hedefliyoruz.

MISYONU

Gerçek arkadaşlar kromozom saymaz

Uluslararası Down Sendromu Federayonu:

Herşey 1 Farklı Olacak” mottosu ile Down sendromlu bireylerin bağımsız, üretken ve toplumla bütünleşen bir yaşam kurabilmelerini sağlamaya;

Toplumun engellilik algısını geliştirmeye;

Uluslararası platformda Down sendromu ile ilgili araştırmaları takip ederek, birlikte çalıştığı ülkelerde uygulanmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapan ve gelişime liderlik eden projeler üreten bir sivil toplum kuruluşudur.

Down sendromunu duyurmak, toplumsal farkındalığı yükseltmek ve esas olarak toplumun engellilik algısını etkileyen projeler yürüterek Down Sendromlu bireylerin bebeklikten itibaren her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek, fırsat eşitliği sağlamayı ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmayı amaçlamaktadır.

Uluslararası Down sendromlular Vakfı olarak;

Down sendromu belirtileri olan kişilerin çıkarlarını desteklemek, sosyal, kültürel, sosyal, eğitim, sağlık, finans vb. alanlarda yardım, destek, rehberlik sunmak.

Down sendromlu ve diğer insanlarla toplumdaki konumlarını iyileştirmek ve birbirleriyle iyi ilişkiler kurmak için bir köprü kurmak.

Down sendromu semptomları olan ve yardım öneren kişilerin sosyo-sosyal konumunu desteklemek, dini, kültürel, sosyal, sosyal ve eğitim alanlarında destek ve bakım.

Sosyalleşmek, Hollanda toplumunda entegrasyon, katılım ve kurtuluşu teşvik edebilecek kültürel ve sosyal aktiviteler, böylece bu çok kültürlü toplumdaki down sendromlu insanların konumu güçlendirilmelidir;

Down sendromuyla uğraşmak zorunda olan erkek, kız ve ebeveynlerin eğitim ve öğretimi için destek sağlanması;

Farklı etnik, dini ve / veya kültürel geçmişlere sahip Down sendromu semptomları olan kişiler arasındaki temasları teşvik etmek ve sürdürmek;

Farklı etnik, dini ve / veya kültürel geçmişe sahip kurumlar arasındaki iletişimi teşvik etmek ve sürdürmek;

Down sendromlu gençlerin kültür ve folklorunu geliştirmek, kültürel, folklorik vb. kurslar ve bilgilendirme toplantıları düzenleyerek diğer gençlere aktarmak;

İnsanları bu konularda bilgilendirmek ve bilgi sağlamak için sayfalar, gazeteler ve mesajlar vermek;

Yurtiçi ve yurtdışı gezileri düzenlemek;

Aynı amaçlara sahip olan hem yurt içinde hem de yurt dışında örgütler, dernekler ve vakıflarla iş birliği yapmak;

Etkinlikler

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu olarak Down Sendromlu dostlarımız ile ön yargıları ve tabuları yıkmak adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Etkinlikleri görmek için tıklayınız.

Toplantılar

Kültür, sanat, pozitif enerji, birliktelik, yardımlaşma ve benzeri konularla ilgili üyelerimiz, sponsor markalarımız devlet büyüklerimiz ve daha nice bu yolda birlikte yürüdüğümüz kişi ve kurumlar ile toplantılar düzenliyoruz. Sponsorlarımızı görmek için tıklayınız.

Kurullarımız

Bünyemizdeki farklı alanlarda çalışma gösteren +9 kurulumuz ile sağlıktan, spora kadar birçok farklı alanda projeler ve gelişimler sağlıyoruz. Kurullarımız birçok alanda Etkinlikler, Sosyal Faaliyetler, Toplantılar, Mesleki Eğitim ve İstihdama yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Bilgi Bankası

We hebben een gigantische gegevensbank gecreëerd om uit te leggen dat de ontwikkeling van personen met Downsyndroom als het International Down Syndrome niet alleen structureel anders is dan dat van het individu, en dat het persoonlijke en sociale leven niet anders is dan andere mensen:

GLOBAL

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu, +22 ülkede faaliyet göstermeye devam ediyor. Biz Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek, fırsat eşitliği sağlamak ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmak amacıyla çalışan federasyonumuz Türkiye’de ve dünyada Down Sendromu ile ilgili gelişmeleri yakından takip edip çeşitli kurumlarla işbirliği geliştirerek öncü projeler üretmektedir. Ülkeleri görmek için tıklayınız.

Projelerimizi Destekle

UDF, Down Sendromlu bireylerin her türlü imkândan yararlanması için tüm kollarıyla çalışıyor. UDF olarak sizden istediğimiz maddi ve manevi destek olmanız.   Bağış yapmak için tıklayınız.

Projeler

Tıpkı sizin gibiyiz +1 farkla.

Down DJ’Ier Türkiye

Dünyada bir ilk olarak Türkiye’nin ünlü DJ’lerinin 8 aylık bir eğitim çerçevesinde down sendromlu bireylerimize mesleki istihdama yönelik dev bir projedir.

Down Chef

Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Tormurcuk Vakfı iş birliğiyle dünyada ve Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek 23 haftalık bir akademik eğitimdir. Atakare Eğitim Kurumları, Kare Anaokulu sponsorluğunda gerçekleşen Down Şefler Türkiye projesi 12 şehirde, 32 Melek Yüzlü çocuğumuz ile; T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde devam etmektedir.
Hollanda’da bizler bu örnekten yola çıkarak, Hollanda’daki Down sendromlu kişilere istihdam sağlayacak bazı görüşmeler yapmak istiyoruz.

Uluslararası Down Futbol Plaj Festivali

Dünya’da bir ilk olarak ünlü futbolcuların katılımı ile gerçekleştirdiğimiz futbol festivalidir. Bodrum Uluslararası Down Futbol Plaj Festivali 10 ülke ve Bodrum Belediye Başkanımızın destek ve katılımı ile; Girne Uluslararası Down Futbol Plaj Festivali 10 derneğin ve K.K.T.C Cumhurbaşkanı-Girne Belediye Başkanı’nın katılım ve destekleri ile yapılmıştır.
Hollanda’da da bu Down sendromlu gençler arası futbol turnuvasını Uluslararası olarak 21 Mart Dünya Down sendromlular gününde geleneksel hale getirmek istiyoruz.

Züccaciyeciler Derneği İş birliği

Türkiye’nin önde gelen, global arenada da adından söz ettiren Züccaciyeciler Derneği’ne bağlı 5 kurumun içerisinde Down Sendromlu Melek Yüzlere istihdam sağlama.
Bundan örnek alarak bizde Hollanda’da duyarlı iş adamları ile ortak projeler başlatmak hedeflerimizdir.

Down Make-Up Eğitim ve İstihdam Projesi ise;

Uluslararası Down Make-Up Eğitim ve İstihdam Projelerinin tümünü ve daha birçok projeyi dünya genelinde marka bilinirliğine sahip bir duruş ile, global arenada adından söz ettirerek ve öncü projelere imza atmaktır.
2019 yılının ilk ayında gerçekleştirilecek olan, Down Make-Up Eğitim ve İstihdam Projesi uluslararası arenada 11 ülke, 14 şehir ile İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası başta olmak üzere; aşağıdaki ülkelerde planlanmıştır.
Proje Ülkeleri / 11 ülke 14 Şehir

1. Türkiye/ İstanbul —Ankara -İzmir -Bursa